Cukrářské kurzy

Naučte se pod taktovkou profíků vládnout cukru, mouce i pečicí troubě

Navštivte naše kurzy v samém srdci staré Prahy, kde vás naši zkušení cukráři a cukrářky zasvětí do všech tajů sladkého světa.

Kupte kurz pro sebe, jako dárek nebo jej objednejte vašim zaměstnancům jako skvělý teambuilding.

 

Oslaďte si s námi život!

Tel: +420 603 333 338
Email: info@cukrarnatropez.cz
Osobně: Karmelitská 20, Praha 1

Mnoho dovedností pro začátečníky i pokročilé

Naše cukrářské kurzy jsou koncipované tak, aby si je užili ostřílení nadšenci i úplní začátečníci. Vyberte si z kurzů níže a naučte se péct třeba makronky, zákusky z odpalovaného těsta, tartaletky nebo ovládněte umění upéct ten nejlepší čokoládový dort či si osvojte práci s kynutým těstem.

Naše kurzy

Žluté kurzy
ZAOSTŘENO NA MAKRONKY
Chic francouzskou specialitu

Cukrárna Saint Tropez je známá svými makronkami po celé České republice a my nyní naučíme i vás, jak si tuto lahodnou francouzskou specialitu z mandlové mouky upéct doma. Zkušení cukráři s vámi vyrobí také několik druhů náplní, kterými se makronky spojují. S domácími makronkami budete za hvězdu na každé rodinné oslavě i večírku!

Cheesecake
Oblíbený dezert v hlavní roli

V tomto kurzu se od zkušených cukrářů naučíte Cheesecake na různé
způsoby – vyzkoušíte klasický pečený, nepečený a také ten na francouzský způsob, vyráběný ze sýru Philadelphia. Společně si také ukážete možnosti, jak dort nadekorovat tak, aby byl naprosto dokonalý!

Gateaux de Voyage
Madlenky a Biskupské chlebíčky na francouzský způsob

Na tomto kurzu vás naučíme péct nadýchané voňavé piškotové těsto,
z něhož si společně vyrobíte tolik oblíbené Madlenky a dva biskupské chlebíčky: Vyhlášený citrónový a druhý s vlašskými ořechy a se sušenými švestkami. Po tomto kurzu se již nikdy nebudete na piškotové těsto dívat stejně.

Zákusky z odpalovaného těsta
Tradice na mnoho způsobů

V kurzu s naší cukrářkou se dozvíte, jak udělat dokonale odpalované těsto, žloutkový krém, karamelovou šlehačku a perfektní fondán. Naučíte se takové české klasiky jako je věneček, větrník či labuť.  Společně si upečete také slavný francouzský Paris Brest plněný mandlovým krémem.

SLADKÉ PEČIVO Z KYNUTÉHO TĚSTA

Naše cukrářka vás naučí perfektní kynuté těsto, takže po kurzu už nebudete mít žádné obavy, jestli dobře vykyne a výsledný výsledek se podaří. Také se naučíte výborný Creme Patissiere, který se často používá na zdobení kynutého těsta a samozřejmě se naučíme, jak s těstem pracovat a jak z něho vytvořit výborné výrobky.

Růžové (ČERVENÉ) kurzy
PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY I.

Tradiční francouzské snídaňové pečivo

Náš šéfcukrář vám předá know-how jak udělat pravé máslové croissanty křupavé na povrchu, ale měkoučké uvnitř. Vedle klasických croissantů se také naučíte krok za krokem jak vyrobit Pain au chocolat a výborné briošky.

 

PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY II

Žloutkový Millefeuille a koláč Tropezienne

Naučte se s naším šéfcukrářem  dvě báječně francouzské klasiky – dezert Millefeuille a koláč Tropezienne. Millefeuille je tolik oblíbený pro své křehounké domácí listové těsto a lehký krém s pravou vanilkou a Tropezienne zase pro božskou kynutou briošku s krémem, který obsahuje i kapku rumu. Tyhle lahůdky pak budete péct znovu a znovu, věřte nám.

 

PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY III

Petits fours secs – trvanlivé pečivo

Náš šéfcukrář vás naučí domácí listové a linecké těsto, ten nejlepší karamel i domácí malinovou marmeládu, z nichž si vyrobíte populární dezerty L´Amandier, Florentins a oříškové tartaletky Specialites.

 

PEČENÍ S ČOKOLÁDOU

Toužíte po tom nejčokoládovějším dortu na světě? Naučte se ho péct společně se zkušenými cukráři na našem kurzu! Vedle báječného brownies si uděláte také čokoládový dort, díky kterému se z vás stane mezi přáteli pojem!  Zasvětíme vás do tajů temperování čokolády, výroby čokoládového krému a dekorací. Teď už stačí jen pořídit svíčky a večírek či oslava může začít!

 

ODPALOVANÉ TĚSTO JINAK

Francouzský tradiční versus moderní styl

Naučíme vás vedle tradičního francouzského dortu Paris Brest také moderní francouzské Religieuses s příchutěmi, jako je např. malina, citron, pistácie. Připravit dokonalé odpalované těsto, krémy vycházející z Créme Patissiere a Créme Mousseline  pro vás po našem kurzu budou hračkou!

 

SACHER VE DVOU VARIANTÁCH

Sachrův dort patří k těm nejslavnějším a nejoblíbenějším. Naši zkušení cukráři  vás naučí originální vídeňskou recepturu a také jeho francouzské provedení, abyste mohli své blízké pokaždé překvapit něčím
novým.

 

TARTELETTES NA MNOHO ZPŮSOBŮ

Otevřete dveře i mysl Francii a naučte se s námi vyrábět ty nejlepší místní pochoutky. Naučíme Vás, jak udělat těsto na sladké tartelettes, a jak ho správně umístit do forem. Také vám předvedeme, jak udělat dokonalé krémy: Créme Patissiere, Mandlový krém nebo Créme citron, z nichž pak následně vytvoříte tolik oblíbené  Tartelettes au citron, Tartelettes aux fruits nebo Tarte Bourdaloue.

 

DORTY JAKO Z CUKRÁRNY

Fruitier, Fraisier

Chcete si doma udělat dort, který bude vypadat a chutnat jako z té nejlepší cukrárny? Naši zkušení cukráři vás naučí, jak si doma upéct lehoučký korpus Génoise, jak vyrobit lehký krém Mousseline Vanille a francouzský Créme au beurre. A co především? Společně dort nadekorujete jako opravdoví profesionálové!

Obecné informace o kurzech
Vouchery

Dárkové vouchery mají různé barvy, přičemž každá odpovídá jiné finanční hodnotě. Kurzy tedy vybíráte dle příslušné barvy.

Např.: Pokud máte žlutý voucher, můžete si vybrat libovolný kurz ze žluté kategorie, a tak dále.

Info: Chcete-li se zúčastnit kurzu z jiné (barevné) kategorie, je to možné. Pokud je kurz dražší, stačí jej doplatit. V případě, že je částka za kurz nižší, můžete si za zbylou částku z naší cukrárny odnést zboží v dané hodnotě – peníze bohužel nevracíme.

Pro koho jsou kurzy vhodné

Kurz lze objednat jako dárek pro jednotlivce, ale i jako firemní teambuilding. Stačí, když se nám ozvete, veškeré detaily spolu doladíme.

Vítáni jsou jak úplní začátečníci, tak protřelí cukrářští matadoři. Velikost skupiny je koncipována tak, abychom se zvládli věnovat každému účastníkovi.

Místo konání a podmínky
Místo konání
Cukrárna Saint Tropez, Karmelitská 376/20, Praha 1 – Malá Strana

Podmínky kurzu:

  • maximální počet účastníků je 6 a minimální 4
  • v ceně kurzu je zahrnuto půjčení zástěry, káva nebo čaj a malé občerstvení
  • platnost kurzu je 1 rok od zakoupení, časový údaj naleznete na voucheru
  • rezervaci kurzu je možné zrušit max 24 hodin před jeho konáním, jinak voucher propadá

Co s sebou:

  • zakoupený voucher s platným termínem
  • neklouzavou, uzavřenou obuv
  • vzhledem k zapnuté klimatizaci doporučujeme dlouhý rukáv

Harmonogram kurzů

 

Kurz Kategorie Lektor Datum Čas Jazyk Cena

 PILÍŘE FRANCOUZSKÉ CUKRAŘINY I.

 

Růžové (červené) kurzy Šéfcukrářka Michaela

Sobota

6.4.2024

15.30 – 19.00 Čj 3450 Kč

 SACHER VE DVOU VARIANTÁCH

 

Růžové (červené) kurzy Šéfcukrářka Michaela

Neděle

7.4.2024

15.30 – 19.00 Čj 3450 Kč

ZAOSTŘENO NA MAKRONKY

 

Žluté kurzy Šéfcukrářka Michaela

Středa

10.4.2024

15.30 – 19.00 Čj 3150 Kč

ZÁKUSKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

 

Žluté kurzy Šéfcukrářka Michaela

Sobota

27.4.2024

15.30 – 19.00 Čj 3150 Kč

 

 

Kontakt

Cukrárna Saint Tropez
Karmelitská 376/20
118 00, Praha 1 – Malá Strana

Otevírací doba
Po – Pá   8 – 18 hodin
So – Ne   9 – 18 hodin

Objednávky
Tel:
+420 603 333 338
Email: info@cukrarnatropez.cz

 

Passion Chocolat, s.r.o.
IČ: 27872602
DIČ: CZ27872602

Odpovědná osoba
Ing. Michaela Nosálová
Tel: +420 602 461 788

Marketing a PR
Lukáš Otys, jednatel společnosti
Email: Lotys@cukrarnatropez.cz